Снимка: Булфото, архивВ Деня на прошката медицинските специалисти  подновиха протестите

...
Снимка: Булфото, архивВ Деня на прошката медицинските специалисти  подновиха протестите
Коментари Харесай

Медицинските специалисти подновиха протестите

Снимка: Булфото, списък

В Деня на прошката медицинските специалисти  възобновиха митингите си като оповестиха, че този път те ще са безсрочни. Белите престилки упорстват за по-високи стартови заплати или за съблюдаване на контрактуваната по групов трудов контракт сума от 950 лв..

Две минимални работни заплати като главно заплащане желаят медицинските сестри и настояват, че проблемите в областта на опазването на здравето се задълбочават.

Повече от час медиците стачкуваха пред постройката на “Пирогов “, съобщи БНР.

Събралите се десетки медицински експерти от цялата страна настояват, че съвсем нищо през последната година от настояванията, които те са поставяли от време на време пред институциите, не е изпълнено.

Мая Илиева - ръководител на Синдиката на медицинските експерти разяснява: " Считаме, че промени в опазването на здравето би трябвало да има, тъй като желаеме да работим при едни по-добри условия на труд и съответно заплащане ", написа standartnews.com.

" Една колежка беше разгласила фиша си – 700 лева, на доста места е 800, само че съвсем на никое място няма 950, някой да се похвали, че в този момент от новата година му е увеличена заплатата ”, съобщи още Илиева. Тя изясни, че митингът ще е неопределен, тъй като за една година нито един от проблемите на медицинските експерти не е решен напълно.

Медицинските сестри са недостиг, млади фрагменти съвсем няма и от това страдаме всички, споделят още протестиращите. Те ще вършат палатков лагер пред Министерски съвет. В късния следобяд към тях ще се причислят и майки на деца с увреждания, които също ще слагат свои обществени проблеми.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстанови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР